Despre Lica Pavel

Biografia oricarui scriitor incepe cu data nasterii. Biografia acestuia incepe cu data in care scriitorul si-a eliberat sufletul dand dovada de curaj cand o putere mai mare ca el a cerut-o; atunci cand Tara a avut nevoie: 22 decembrie 1989.
citeste mai mult

Mangaierea poetului

Cu ochii cautand fantani in cer,
Pe drumul prabusit mereu de ani,
Nu vad decat un zbor printre castani
Ce-aduce jaru-imblanzitor de ger.
In zborul tau mi-arati un adevar
Ce-l porti cu-n zambet prins de curcubeu:
Pe drumul meu, mai sunt inca un zeu
In visul pur al unei flori de mar.

Izgonirea din Rai – O misiune sfanta

Dumnezeu tocmai citea ultimul numar dintr-o revista venita de pe pamant in cadrul schimburilor culturale cu strainatatea, cand pe usa intra arhanghelul Bedereaga.

- Slava, Tie, Atotstiutorule despre tot ce misca si se recreeaza conform principiilor Tale! – psalmodie supusul, observand revista din mainile Creatorului.

Sensibil la slavirile ce i se cuveneau in virtutea atributiunilor, Celui de sus nu-i scapa, totusi, fatarnicia supusului sau si-l repezi cu blandete:

- nu-ti ajunge, arhanghele, postul cheie in care te-a ales, la ordinul meu, intregul consiliu prin vot secret? Ori nu-i destul de mare aureola din jurul capului tau?

Arhanghelul pali, cu sinceritate:

- O, Doamne, departe de mine asemenea ganduri! Sunt prea fericit ca stau in preajma luminoasei fapturi a celui mai sfant dintre toti zeii si dumnezeii inchipuiti de mintea omeneasca!

- Gata! ii reteza vorba Atotputernicul. Vad ca nu stai bine nici cu pregatirea religioasa daca faci astfel de gafe! Cine dracu’ a pomenit… Ptiu, piei, satana! – se controla Dumnezeu. Cum poti sa afirmi, chiar intr-o osana, ca sunt cel mai dumnezeu dintre toti dumnezeii? Pai cati dumnezei a cunoscut omenirea? Cine a creat lumea, nu eu?

Dumnezeu incepuse sa tune si sa fulgere. Arhanghelul se astepta sa fie trasnit, ceea ce insemna trecerea la munca de jos, printre sfintisorii care bateau la poarta Raiului.

Dar furtuna se potoli brusc si Dumnezeu ii spuse preocupat:

- Maine sa aduni consiliul pentru o sedinta de lucru operativa. As vrea sa ia cuvantul cat mai multi sfinti, sa-si spuna deschis parerile, sa vina cu propuneri si sugestii ca sa adoptati in unanimitate masurile stabilite de mine. Clar?

Era ata de clar, incat arhanghelul simti cum in capul lui se face o lumina care ii orbeste ochii mintii. Lamurit, Bedereaga se pregati sa decoleze.

- Stai, il orpri Dumnezeu, ar mai fi ceva! Pana maine fa in asa fel incat sa se importe de pe pamant cateva sute de roboti capapbili sa se autoprogrameze pe baza sarcinilor ce le vor primi!

- De pe pamant?!

- De pe pamant!

Arhanghelul ramase nauc:

- Dar, Doamne… – baigui el – inventiile diavolului…

- Cum ale diavolului, nefericitule?! Inventiile fiintelor create dupa chipul si asemanarea mea nu pot fi decat inventiile mele! Pot zice chiar ca ei sunt coautori, ca sa gasesc o justificare. Iesi, ca ai inceput sa ma enervezi!

Sfantul multumi de invitatie si, falfaind din aripi, se facu nevazut.

- Dobitocul!

Nu se stie daca arhanghelul sau Dumnezeu a pronuntatasa ceva, pentru ca la inceput a fost Cuvantul. Oricum, cel din urma, care intotdeauna va fi cel dintai, vadit indispus, isi aminti de cuvintele spuse in fata arhanghelului si constata ca parafrazase o expresie din revista “Anticristul”, care ataca fatis rolul Sau in lume si societate.

Inciudat, dadu cu revista de pamant. Astfel, provoca, fara vie, un “boom” al informatiei, minune neconsemnata de Biblie. Cum era de asteptat, in aceste conditii, continutul convorbirii purtate cu arhanghelul Bedereaga avea sa ajunga inaintea acestuia printre sfintii cerului, ridicand numeroase semne de intrebare. Inutil sa le reproducem, fiindca stie oricine cum arata un astfel de semn, iar intrebari nu avem de unde, pentru ca nici un credincios, cu atat mai mult un sfant, nu are vooie sa le puna cand este vorba de Dumnezeu.

Cu toate acestea, in mod cu totul si cu totul inutil, ele aveau sa fie rostite la sedinta de consiliu ceresc.

Comments are closed.

Pamil Visions logo. Rounite KIDO'Z free web browser for kids.

Arhiva

Scriitorul cu nepotelul sau, Paul-Jules, si fiica, Mihaela-Magdalena.
Scriitorul cu nepotelul sau, Paul-Jules, si fiica, Mihaela-Magdalena.